Bouwkundig tekenwerk: onmisbaar

Om een vergunning te krijgen voor uw nieuwbouw- of verbouwproject, moet u eerst een aanvraag indienen bij de gemeente. De harde eis is dan, dat u een bouwkundige tekening meelevert. De afkorting ‘bta’ in onze naam bta veenendaal staat voor ‘bouwkundig teken- en adviesbureau’. U begrijpt het: voor een bouwtekening en bestektekening moet u bij ons zijn.

Behalve particulieren, maken ook architecten en aannemers gebruik van ons bouwkundige tekenwerk.

Van schetsontwerp tot definitief ontwerp

Bij bta veenendaal kunt u voor alle soorten bouwtekeningen terecht. Voor een schetsontwerp, bijvoorbeeld. Dat laat zien hoe het bouwwerk eruit komt te zien, ook in zijn omgeving, en welke materialen gebruikt worden. Een definitief ontwerp toont plattegronden, gevels, vloerdikten enzovoorts.

Bestektekening of detailontwerp

De bestektekening bevat veel gedetailleerde informatie over de technische aspecten van uw plannen. De ambtenaar Bouwzaken kan de plattegronden, doorsneden en gevelaanzichten tot in detail bekijken en de oude en nieuwe situaties goed met elkaar vergelijken. Een bestektekening toont ook zaken als fundering, riolering en dak, en een aantal details op grotere schaal.

Als u meer wilt weten, horen wij het graag.

Neem contact met ons op

Tip: met een bestek voorkomt u discussie

Wij adviseren u om naast een gedetailleerde bestektekening, ook een bestek te laten opstellen. De gedetailleerde tekeningen, maatvoeringen en beschrijvingen van materialen laten geen ruimte voor discussie. Wel zo gemakkelijk vergelijken, wanneer u meerdere offertes opvraagt. Verder maakt het bestek de communicatie met en controle van (onder)aannemers en toeleveranciers een stuk gemakkelijker.