U heeft een kavel op het oog. En nu?

Veel mensen dromen ervan om ooit een huis te bouwen. Plotseling is het zover: u heeft de kans om een kavel te kopen en daar een woning naar wens te bouwen. Hoewel... helemaal naar eigen wens nu ook weer niet. De gemeente heeft wel regeltjes waar u zich aan moet houden.

Inzicht en uitzicht

Voordat u de kavel daadwerkelijk koopt, wilt u natuurlijk wel weten wat de plannen zijn met het omliggende gebied. U heeft nu prachtig uitzicht, maar blijft dat ook zo? En wat als u op het terrein wilt wonen én werken. Mag dat dan zomaar of moet het bestemmingsplan dan gewijzigd worden? Hoe zit dat trouwens met dat bouwbesluit? En hoe krijg je een bouwvergunning?

Staat er al een gebouw op het perceel? Misschien mag u het slopen en vervangen. Of wilt u een woning naast de oude boerderij bouwen misschien? bta veenendaal denkt graag met u mee. Ook met beleggers trouwens, en project ontwikkelaars die bijvoorbeeld een voormalig kantoorpand willen transformeren tot appartementen.

Als u met dit soort vragen zit, kan bta veenendaal ze voor u beantwoorden. We weten de weg binnen het gemeentelijke apparaat. Dus als er iets aangevraagd moet worden (zoals een vergunning) of aangepast (zoals een bestemmingsplan), dan adviseren wij hierin en helpen wij u hierbij.

Klaar voor de start

Zo, u heeft alle zaken op een rijtje. Dan is het nu tijd om u te gaan oriënteren op de mogelijkheden, om een schetsontwerp te gaan maken en om langzamerhand toe te werken naar de uitvoering van uw bouwplannen. Geen paniek! Bij bta veenendaal kunnen we u stap voor stap door het proces loodsen en u het werk uit handen nemen waarvoor u onvoldoende kennis en kunde, tijd of zin heeft.

Bel voor een afspraak

Quickscan

Wilt u een woning kopen en die (al dan niet vanwege achterstallig onderhoud) gelijk verbouwen? Zoekt u mogelijkheden om uw huidige woning aan te passen aan uw wensen? Of denkt u erover een kavel te kopen en daarop nieuwbouw te plegen? Dan wilt u vast snel een idee krijgen van de bouwtechnische mogelijkheden, de kosten en de mogelijkheden binnen de geldende wet- en regelgeving.

In dit soort gevallen kan bta veenendaal een Quickscan doen. Daaruit rolt een rapport met alle informatie die u nodig heeft. Bent u makelaar? Dan kunt u het Quickscan-rapport ook gebruiken bij de onderhandelingen, als het een gebouw met achterstallig onderhoud betreft.